Ga jij volgend jaar naar de middelbare school? Woon je in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard, of in de regio Gorinchem of Hardinxveld-Giessendam en ga je mavo, havo of atheneum doen? Kom dan een kijkje nemen bij het Altena College!

Brugklas


Het is natuurlijk best spannend om naar de middelbare school te gaan. Maar ook leuk! Je docenten en mentor zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je je snel thuis voelt. Ook krijg je een ‘lentor’: een oudere leerling die jou wegwijs maakt aan het begin van het schooljaar. 

Ik wil meer weten over de brugklas


Mavo


Op het Altena College kan je in vier jaar de theoretische leerweg volgen van het vmbo, oftewel de mavo. Hierna kan je naar de havo – gewoon binnen het Altena College – of gaan studeren aan het mbo. Je begint in de brugklas altijd in een mavo/havo-klas. Aan het eind van het jaar weet jij welke opleiding het beste bij jou past!

Mavo+
Om de mavo nog beter aan te laten sluiten op een vervolgopleiding, gaan we de komende jaren steeds meer praktijkgerichte vaardigheden toevoegen aan de mavo-opleiding. We noemen dat: mavo+.
PLUS staat daarbij voor Praktijkgerichte Lessen: Uitdagend en Stimulerend.
Dit betekent dat je vanaf de tweede klas PLUS-uren krijgt en soms zelfs een hele PLUS-week.
Tijdens deze PLUS-lessen ga je aan de slag met dingen waar jij beter in wilt worden.
Bijvoorbeeld op het gebied van zorg, techniek, duurzaamheid, muziek of IT. Jij kiest!  

Ongeveer een kwart van onze mavoleerlingen stroomt na de mavo door naar onze havo.
Daarom blijven op de
mavode theoretische vakken net zo belangrijk! 

Ik wil meer weten over de mavo


Havo


Ga je havo doen, dan ben je na vijf jaar klaar voor een vervolgopleiding op het hbo of stroom je – gewoon op je vertrouwde school - door naar het atheneum.

In de brugklas kom je - afhankelijk van het advies van je basisschool – terecht in een mavo/havo of havo/atheneum-klas. Dit geeft je de ruimte om te ontdekken wat het beste bij jou past. 

Ik wil meer weten over de havo


Atheneum


Op het Altena College kan je in zes jaar je atheneumdiploma halen. Daarna kan je gaan studeren aan het hbo of de universiteit. Je begint altijd in een havo/atheneum-brugklas zodat je een jaar de tijd hebt om te bekijken welke opleiding het beste bij jou past. Ook gaandeweg kan je altijd nog van opleiding wisselen, gewoon binnen je vertrouwde school. 

Ik wil meer weten over het atheneum