Brugklas


Wat past bij jou?
In het eerste jaar bekijken we welke opleiding je vanaf het tweede jaar gaat volgen: mavo, havo of atheneum. Al onze brugklassen zijn ‘dakpanbrugklassen’: je komt of in de mavo/havo-brugklas of in de havo/atheneum-brugklas. Dat hangt af van het advies van jouw basisschool. Bij de inschrijfdagen kan je aangeven bij wie je graag in de klas wil komen en bij de indeling van de klassen houden we rekening met de verschillende fietsroutes. Zo proberen we de overstap naar je nieuwe school nog leuker te maken.

Een brugklasleerling over zijn eerste schoolweken: “Na twee weken wist ik alle lokalen al te vinden! Dat had ik echt niet verwacht. Een middelbare school lijkt ontzettend groot als je er voor het eerst rondloopt, maar het wennen valt heel erg mee.”

Een enkele keer blijkt een leerling niet in de goede brugklas terecht te zijn gekomen. Voor die situaties is er rond de kerstvakantie een ‘overstapmoment’. Ook in latere jaren kan je natuurlijk – als dit voor jou het beste blijkt te zijn – nog overstappen naar een andere opleiding. 

Ik wil meer weten over de brugklas