Bereikbaarheid van het schoolgebouw

Gepubliceerd op 28 september 2023
Bereikbaarheid van het schoolgebouw

Situatie vanaf 15 september 2023: 
Vrijdag 15 september is de nieuwe vleugel van het Altena College door oud-rector dhr. Van der Beek officieel geopend. Naast de nieuwe lokalen maken we sinds dit schooljaar gebruik van de atletiekbaan achter onze school. Op zaterdag 7 oktober wordt de atletiekbaan door Altena Road Runners officieel geopend. De opening van de nieuwbouw van het Altena College en de komst van de atletiekbaan hebben geleid tot een gewijzigde verkeerssituatie rond het Altena College waar we u graag verder over willen informeren.

De oprit vanaf de Rijksstraatweg is met ingang van dit schooljaar niet toegankelijk voor autoverkeer. Dat was tijdens de bouwperiode ook al het geval. Echter, de poort aan de Rijksstraatweg is met ingang van maandag 25 september 2023 uitsluitend geopend voor fietsverkeer. Bij de oprit zijn door de school een tweetal borden ‘verboden voor autoverkeer’ geplaatst. Indien u met de auto het Altena College wilt bereiken, kunt u gebruik maken van de aanrijroute via de atletiekbaan onder adres:
De Nieuwe Roef 1

Het blijft uiteraard wel mogelijk om uw kinderen voor de school uit te laten stappen. Door het autoverkeer te scheiden van de leerlingenstromen per (brom-)fiets creëren we op het terrein van de school een veiligere situatie. Velen van u hebben deze aanrijroute tijdens de onlangs georganiseerde ouderavonden al gebruikt.

Indien u uw kind(eren) met de auto naar school brengt, kunt u gebruik maken van de parkeerplaatsen van de atletiekvereniging. We willen u vragen om het ‘kiss-and-ride-principe’ toe te passen op de parkeerplaatsen van de atletiekvereniging.
 

Terug