Sport


Op het Altena College krijg je in de brugklas maar liefst vier uur sport per week. We hebben een eigen sporthal en volgend schooljaar sporten we ook op de nieuwe atletiekbaan achter de school. Ook als fanatiek sporter kan je dus goed bij ons terecht!

Sportklas
Vanaf dit schooljaar kan je deelnemen aan de sportklas! Je maakt kennis met veel verschillende sporten en kan je dus breed ontwikkelen op het gebied van sport. Er worden sporten op school aangeboden, maar ook buiten school. Voor het deelnemen aan de sportklas wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd. Naast het gave aanbod interne en externe sporten, zijn er ook nog keuzesportmiddagen.

Ik wil meer weten over de sportklas


Nieuw!
Atletiekbaan: verwacht zomer 2022

Een uurtje wiskunde, uurtje Nederlands en dan een les bewegingsonderwijs op een echte atletiekbaan. Dat klinkt wel vet, toch? Dan hebben we goed nieuws voor je: dat kan binnenkort ook. Achter het Altena College wordt op dit moment hard gebouwd aan een nieuwe, grote atletiekbaan. Leerlingen van onze school mogen daar tijdens gymlessen gebruik van maken. Zeg nou zelf: dat is toch gaaf!

Vanaf volgend schooljaar op het rooster
Het ziet ernaar uit dat we vanaf de zomer 2022 gebruik kunnen maken van de baan. De werkzaamheden zijn op dit moment in volle gang. Oefen maar alvast op de 100 meter sprint, bekijk op YouTube de tips & tricks om een record hoogspringen te vestigen. Want die fantastische atletieklessen op het Altena College, die gaan er zeker komen.


Topsporters
Sport jij (bijna) op topniveau? Dan steunen we je daar graag bij. We overleggen met jou en je ouders om te kijken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat je én goede schoolresultaten behaalt én de ruimte hebt om je op jouw sport te richten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om (gedeeltelijke) vrijstelling te krijgen voor de sportlessen op school.

Deze Altena-leerlingen doen al aan topsport!